Projektek


Juli és Zoohacker
Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által. Mindennek eredménye: igazi minőségi popzene. Mind a felvételeken, mind az élő koncerteken megszólalnak a formáció további hangszeresei: Katona Gergő (fúvós hangszerek, hegedű), Udvarhelyi Gábor (gitár), Bata István (basszusgitár).


Juli és Sárik Péter


Fábián Juli és Sárik Péter 2008. óta játszik együtt. Már az első koncertjük közönsége is hatalmas ovációval fogadta azt az örömöt és felszabadultságot, ahogy a két művész együtt él a színpadon. A köztük lévő összhang páratlan lehetőségeket nyújt az improvizációra. Hívhatnánk őket jazz duónak is, de produkciójuk ezen messze túlmutat – nem egyszer fordult már elő, hogy a közönség táncra perdült zenéjükre. A repertoár igen széles: legyen az egy olyan jazz örökzöld, mint pl. a ‘Take five’, egy olyan popsláger, mint ‘Ain’t no sunshine’, vagy Eric Clapton ‘Change the world’ c. száma, bármely slágerből vidám jazzt formálnak.
Formációjuk sikerét a folyamatos koncertmeghívások is jelzik. Játszottak már
Londonban, Szlovákiában, 2011. őszén nagy sikerű, kéthetes turnét tettek Románia 8 városában – a fellépéseket szinte azonnal újabb meghívások követték 2012-re. A legnívósabb budapesti ill. vidéki klubok és fesztiválok mellett olyan exkluzív eseményeken is felléptek már, mint pl. 2011-ben ‘Az év bankja’ díjátadó gála.
Eddigi közös munkájuk megkoronázásaképp 2011. novemberében jelent meg első duó koncert-lemezük ‘Feelharmony’ címmel, rajongóik legnagyobb örömére.Fábián Juli Jazz Riff


A zenekar a Brüsszeli Magyar Intézet szavaival élve a hazai jazz fiatal generációjának szupercsapata. A Fábián Juli Jazz Riffet Fábián Juli 2007-ben hívta életre a fiatal jazz társadalom elismert képviselőiből, azzal a céllal, hogy olyan sajátos hangzásvilágot hozzanak közösen létre, mely kiszélesíti a jazz műfajának kereteit, sőt, nem is feltétlenül egy meghatározható műfajban, inkább a zene egészében értelmezhető. A tagok összeválogatása is ennek az elvnek alapján történt – olyan sokoldalú zenészek válnak egységgé, akik eddigi pályájuk során számos műfajban megfordultak és bizonyították tudásukat. A zenekar repertoárja színes, jazz standardek, csemegének számító jazz szerzemények, saját művek éppúgy terítékre kerülnek, mint igényes pop számok jazzes-groove-os feldolgozásai.  

2009-ben jelent meg saját albumuk a Honey&Chili: amit nemcsak Fonogram díjra jelöltek, hanem a nemzetközi UK Songwriting Compositon versenyen az albumon megjelent dalokból az albumon található szerzemények közül 5 a ‘Jazz’ és a ‘Pop’ kategóriában 7 helyezést hozott el.

Fennállása óta az együttes a hazai klubélet aktív szereplőjévé vált, koncertezett a Müpa-ban, meghívást kapott számos fesztiválra, az MTI Újságírói díjátadóján való fellépésre, illetve Európa több fővárosába – pl. Brüsszelbe, Bécsbe és Ljubljanába, Párizsba, stb.
A zenekar tagjai: Fábián Juli – ének, Sárik Péter – billentyű, Csejtey Ákos – szaxofon, Papesch Péter – basszusgitár, Fodo – dob, ütőhangszerek