2012. febr. 11.

Juli a Glamour Women of the year jelöltjei között

"Állandóan jár az agyam" - Interjú Fábián Julival

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb csillaga Fábián Juli, aki nemcsak remek hangjával, de elképesztő kisugárzásával is fölhívja magára a figyelmet. Bármelyik együttesben is énekel épp, bárhol is lép fel, lehetetlen nem bűvkörébe kerülni.

Úgy tűnik, nálad nincs megállás, vagy új együttest alapítasz, vagy vendégként működsz közre egy jazzalbumon, esetleg duóban lépsz föl, emellett mégis jut időt tanításra vagy arra, hogy mondjuk, fölkészítsd az X-Faktor döntőseit. Szükséged van erre a pörgésre ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, vagy néha inkább szusszannál kicsit?


Rengeteg ötletem van, állandóan jár az agyam, nagyon kreatív ember vagyok. Néha nem csak a napokat, hanem egy egész életet is kevésnek érzek mindarra, amit még megvalósítanék. A tanítást épp ezért is hagytam abba egy jó időre három éve, hogy a fellépésekre és az alkotásra koncentrálhassak. Az X-Faktor-béli felkészítő munkám egy hihetetlenül izgalmas és értékes tapasztalat volt, de az idő hiánya miatt csak a legelső műsorban tudtam részt venni, idén már nem. Szerencsére végtelenül sokrétű, színes és változatos a munkám, amit imádok – nagy áldás, hogy ezzel foglalkozhatok. Ezzel együtt sokszor érzem azt, hogy többet kellene pihenni, töltődni, magammal és a környezetemmel foglalkozni, és törekszem is arra, hogy megtaláljam a módját a kikapcsolásnak meditációval, mozgással, olvasással, pihenéssel. De ezek az évek leginkább a befektetésről, a kemény és folyamatos munkáról, és persze a zene, az alkotás élvezetéről szólnak.

Ha éppen nem énekelsz, mi az, ami leginkább kikapcsol? Van esetleg olyan hobbid, amiért majdnem olyan szenvedélyesen rajongsz, mint a zenéért?

Imádom a jó filmeket, könyveket, darabokat, szeretek fürdőbe járni, mozogni, a természetben, jó levegőn lenni, barátokkal vagy a kedvesemmel röhögcsélni, beszélgetni egy pohár bor fölött. Imádok utazni is, új helyeket felfedezni, írni, fényképezni, főzőcskézni vagy épp lógázni a lábam a tengerparton, a Balatonban, bárhol.

Ki a kedvenc kortárs előadód? Kit tartasz ma izgalmasnak a könnyűzenében külföldön és itthon?
Olyan sokakat szeretek, hogy oldalakat tölthetnék meg nevekkel! Nagy kedvencem Sting, Seal, Sade, Bobby McFerrin, a De Phazz, a Red Hot Chili Peppers és még sokan-sokan... De zenében szinte mindenevő vagyok.

Ha szerinted megérdemelné a díjat, szavazz itt: http://www.glamouronline.hu/nyeremenyjatek/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése